Kvaliteta, okoliš i energija

Zadovoljstvo kupaca i smisleno korištenje resursa imaju za nas veliko značenje.

 • ISO-9001-Upravljanje kvalitetom-Blickle

  Upravljanje kvalitetom

  Povjerenje kupaca je naš prioritet. To smo povjerenje zaslužili kvalitetom i pouzdanošću. Zahvaljujući vlastitoj proizvodnji i odluci za natpis "Made in Germany" imamo potpunu kontrolu nad kvalitetom naših proizvoda. Naša nastojanja su da svakim danom budemo sve bolji. Iz grešaka preuzimamo šanse za optimiranje procesa. Tvrtja Blickle stoga nije slučajno, godine 1994., certificirana kao prva njemačka tvrtka za proizvodnju kotača i kompleta kotača prema standardu DIN EN ISO 9001. Svrha i cilj našeg sustava upravljanja kvalitetom su zadovoljavanje visokih zahtjeva kvalitete na svim područjima i procesima proizvodnje, kako bi na taj način pomogli našim kupcima u ostvarenju njihovih najviših ciljeva kvalitete. Pri tome odlučujuću ulogu igraju ispitivanja kvalitete materijala i proizvoda. U tu svrhu našim inženjerima na raspolaganju stoje najmoderniji uređaji za ispitianje, poput uređaja za dinamička ispitivanja do 5,5 t opterećenja, te uređaji za ispitivanje materijala poput ormara za ispitivanje u različitim temperaturnim uvjetima. Najmoderniji mjerni uređaji izvode ispitivanja kotača i kompleta kotača prema DIN EN 12527-12533 i koriste razorne metode ispitivanja. Kontrola se vrši u prvom dijelu i zadnjem dijelu, i vizualno od samih djelatnika.

 • ISO-14001-Upravljanje okolišem-Blickle

  Sustav upravljanja okolišem

  Održivo gospodarenje za Blickle je posebna odgovornost. Iz tog razloga je, u travnju 2012. godine, u naš sustav upravljanja kvalitetom integriran sustav upravljanja okolišem prema DIN EN ISO 14001:2009. S tim sustavom se obvezujemo neprestanim poboljšanjem naših proizvodnih procesa i proizvoda s ciljem ispunjenja ekoloških zahtjeva. Glavni ciljevi našeg sustava upravljanja okolišem su razvoj ekoloških proizvoda, štednja resursa u proizvodnim procesima, korištenje obnovljivih izvora energije i senzibiliziranje svih djelatnika prema ekološkom ponašanju.

 • ISO-5001-Upravljanje energetskom učinkovitosti-Blickle

  Sustav upravljanja energijom

  Godine 2014. Blickle je uveo sustav za upravljanje energijom prema DIN EN ISO 50001. Cilj je smanjenje potrošnje energije na svim područjima u našoj kompaniji. Sustav upravljanja energije pomaže nam u nastojanju smanjenja emisije CO2 u okoliš. Istovremeno se sve djelatnike nastoji uvijek osvijestiti o važnosti okoliša i štednji resursa.