Red dot priznanje

Dvostruki kotač od plastike s dobio je internacionalno odlikovanje

Tvrtka Blickle iz Rosenfelda odnijela je pobjedu, pred ekspertnim žirijem od 40 članova prestižne nagrade Red Dot Award 2014, svojom visokom kvalitetom dizajna novih dvostrukih kotača s vilicom od plastike iz linije Move.

U aktualnom natjecanju, internacionalni stručnjaci, raspravljali su i ocjenjivali 4.815 proizvoda iz 53 različite zemlje. Move je osvojio prestižnu Red Dot-potvrdu kvalitete u kategoriji dizajna proizvoda.

Konstruktori njemačke kompanije razvili su novi komplet kotača u suradnji s uredom za dizajn. Oblik i funkcije međusobno su optimalno povezane. Za maksimalnu udobnost u radu služe obloge od termoplastičnog poliuretana, koji emisiju buke reduciraju na minimum. Također u potpunosti zadovoljava zahtjeve medicinske industrije, a komplet kotača dostupan je u varijanti od nehrđajućeg čelika i u električno provodljivoj izvedbi.

Povećana potražnja kompleta kotača od plastike potaknula je Blickle za investiranjem u vlastiti pogon preradbe plastike. Takva strategija se isplatila. Prihod se u posljednjih nekoliko godina povećavao kontinuirano. Kao potvrda pozitivnog prihvaćanja ovakvog proizvoda, dvostrukog kotača s vilicom od plastike, bila je nagrada za dizajn. U Essenu, 7. lipnja 2014. godine, održavala se svečanost dodjele nagrada internacionalnim sudionicima pod nazivom: Red Dot Award. U pobjedničkoj izložbi, u Red Dot muzeju, u trajanju od četiri tjedna, široj publici izložit će se dvostruki kotač s vilicom od plastike. Zatim će se komplet kotača u muzeju izložiti kao dio stalne izložbe.