Naučnici Blickle 2014

Osigurati budućnost - Blickle pozdravlja 16 novih naučnika

01. rujna 2014. godine kompanija Blickle je primila 16 naučnika te im omogućila pristup poslovnom svijetu. Među primljenim naučnicima su komercijalisti i studenti dvosmjernih visokih škola.

Izobrazba naučnika započelo je opsežnim uvodnim tjednom kako bi se upoznali s organizacijom i tokovima proizvodnje u tvrtki Blickle. Uključeno je upoznavanje s tokovima proizvodnje te različitih školovanja o pojedinačnim proizvodima. Opsežni uvodni tjedan ne služi isključivo za pregled opširnog proizvodnog programa koji uključuje preko 30.000 kotača i kompleta kotača, već služi i za odgovaranje na sasvim jednostavna pitanja naučnika, poput: Gdje se nalazi kantina ili kakav je model radnog vremena.

Blicke u Rosenfeldu trenutno zapošljava 48 mladih naučnika. S 10 posto je kvota naučnika nadprosječno visoka. Tvrtka pri tome gradi vlastite potrebe za stručne kadrova i polaže vrlo veliku pažnju na kvalitetu izobrazbe. Neprestanim rastom kompanije kontinuirano raste i broj naučnika, pa je prošle godine proširena kvadratura radionice za izobrazbu naučnika.