Uspješno sudjelovanje na samju LogiMAT 2015

Od 10. do 12. veljače 2015. godine Blickle se predstavio na jedno j od najvažnijih logističkih sajmova, LogiMAT u Stuttgartu.

Vrhunac izlaganje su bila demonstracijska kolica koje su prezentirale jedinstven Blickle koncept pogona. Kotači koji su električni pogonjeni pa olakšavaju kretanje i reduciraju sile potrebne za pokretanje. Blickle kotači imaju veliku nosivost te se mogu primijeniti kod transportnih uređaja velike mase uz kontroliranu mogućnost upravljanja.

Veliki interes su posjetitelji iskazali za komplete kotača s bubanj kočnicom i kočnicom sa sigurnosnim zaustavljanjem. One se odlikuju brzim kočenjem uz minimalnu silu. Kočnicama se može upravljati na razne načine, poput poluga ili uz pomoć sajle. Zbog zatvorenog kućišta su diskovi kočnica zaštitećni od korozije i nečistoća pri čemu djelovanje kočnice nije smanjeno uslijed prisutnosti vlage ili nečistoća na stazi. Ova sustava kočenja su raspoloživi za kotače sa stabilnom i okretnom vilicom te su prvenstveno namijenjeni transportnim uređajima s većim nosivostima kao kočnice za smjer i za zaustavljanje.

Vlasnik kompanije gosp. Reinhold Blickle je na zadnjem danu sajma rekao: "S velikim zadovoljstvom smo ugostili sve naše kupce i popričali o zanimljivim temama te smo za vrijeme trajanja sajma mogli ostvariti interesantne kontakte."