Električni koncept motora

Blickle je pobjednik nagrada pod nazivom handling awards 2015

Električni koncept motora oduševio je stručni žiri

Već drugi put za redom je organizator sajma, gosp. P. E. Schall dobio nagradu "handling award". Natjecanje se odnosi na proizvođače u područjima mehaničkih, električnih i mehatroničkih rješenja za automatizaciju proizvodnje i optimizaciju unutarnjih radnih tokova.

Neovisni žiri sastavljen od stručnih osoba okrunio je tvrtku Blickle, zbog njegovog električnog pogona motora, pobjednikom u kategoriji "Skladištenje, komisioniranje, obrtaj i transport".

Kod električni potpomognutog pokretanja radi se o modularnom pogonu za različite transportne uređaje i vučne sustave. Lagano se pokreću uređaji s ukupnom težinom do dvije tone.  
Vrlo visoka sila potiska u iznosu 120 daN omogućuje lagano pokretanje transportnog uređaja/vučnog sustava. Zbog tako male sile pokretanja, u usporedbi sa silom potrebnom za ručno pokretanje, reducira se tjelesno opterećenje osobe koja upravlja strojem u unutarnjem toku materijala. To štedi muskulaturu i zglobove pa su shodno tome smanjeni dani i troškovi bolovanja. Osim demografskog razvoja, područje ergonomije radnog mjesta i zaštita zdravlja zaposlenika postaju sve značajniji.
Blickle pomoć pri pokretanju odlikuje se laganim, intuitivnim upravljanjem i vrlo visokim sigurnosnim standardom.

Sustav omogućuje do 500 pokretanja pri, u potpunosti napunjenoj, bateriji. Nadalje je moguć oporavak baterije preko upravljanja u vučnom načinu rada. Punjenje preko punjača potrebno je isključivo u iznimnim slučajevima.  

Korištenjem razvijenih tržišnih komponenti (motora, upravljanja, upravljačkih uređaja, baterija) proizvodi jamče visoku pouzdanost i dobar omjer cijene/snage pogonskog sustava.