Blickle u prvih 100

U Njemačkoj postoji cijeli niz kompanija koje bilježe ubrzani rast, najčešće su to kompanije srednjeg poduzetništva - koje je u biti pogon njemačkog gospodarstva s preko 15 miliona radnih mjesta. Oni se okreću novim putovima s kojima su vrlo uspješni u ostvarenju svojih ciljeva. Jedna od tih kompanija je Blickle koja se pronašla na popisu prvih 100 kompanija koje bilježe veliki rast.

Prošli tjedan časopis „Wirtschaftswoche“, njemački gospodarski tjednik, objavio je popis njemačkih svjetskih kompanija, koje su u periodu od 2002. do 2012. godine ostvarile prihod između 50 miliona i jedne milijarde Eura.

Voditelj poslovanja godp. Reihnold Blickle je ponosan na uspjeh kompanije: Blickle kompanija je u prosjeku od 2002. do 2012. godine godišnje rasla za 7,1 posto u prosjeku. Unatoč financijskoj krizi koja je snašla svijet. U međuvremenu prihod kompanije iznosi više od 158 miliona Eura i u 2014. godini zabilježen je rast od 14 posto.

U čemu se krije uspjeh kompanije koja u međuvremenu zapošljava preko 750 djelatnika diljem svijeta? "Vjerni našem sloganu "we innovat mobility" investiramo kontinuirano u nove tehnologije i postrojenja te radimo na neprestanom unaprjeđenju naše internacionalne prodajne mreže", kaže Reinhold Blickle. Primjeri su najmlađe naše kompanije u Kini i Turskoj. "Radi se o rastućem tržištu, u kojem vidimo vrlo veliki potencijal, ali i sama potreba za visoko kvalitetnim kotačima koji na sebi imaju oznaku "Made in Germany".

Ukupno, Blickle ima 16 prodajnih ureda diljem svijeta i svoje proizvode nudi u 120 zemalja. "Mi želimo biti na licu mjesta i stavljamo naglasak na kvalitetu i kratko vrijeme isporuke." I u glavnom sjedištu kompanije, u Rosenfeldu, planirane su nove opsežne investicije.