Blickle prirubni kotači

Prirubni kotači su kotači koji se koriste za kretanje po tračnicama. Kako samo ime otkriva, transportni uređaj za vrijeme gibanja ostaje u svojim "rubovima".

Tvrtka Blickle je vodeći proizvođač kotača i kompleta kotača. S više od 900 djelatnika diljem svijeta, od kojih je 700 zaposleno us jedištu kompanije u Rosenfeldu, Blickle je prisutan u više od 120 zemalja diljem svijeta. U opsežnom proizvodnom programu Blickle nudi prirubne kotače promjera od 50 mm do 400 mm i nosivosti od 50 do 9.000 kg. Na upit se proizvode i posebni prirubni kotači na zahtjev kupaca.


 Blickle prirubni kotač (kratki pregled)


Slijedi prikaz serije prirubnih Blickle kotača:

Prirubni kotači "SPK" lijevani

  • Prirubni kotači serije SPK napravljeni su od sivog lijeva i polakirani su u srebrnu boju. Prirubnica i gazeći sloj jače su savijeni i imaju nagib od 3°. Otpor kotrljanju je vrlo malen i prirubni kotači su izuzetno otporni na trošenje. Dostupni su kotači s kliznim ležajima ili s dva utisnuta kuglična ležaja koja se podmazuju dugotrajnom masti za podmazivanje. Uz to postoji prirubni kotač koji je dostupan i u kombinaciji sa stabilnom vilicom "BS". Vilica kotača dodatno se ojačava kako bi mogla što bolje prenositi sile.
  • Promjer kotača: 50 - 250 mm (od promjera kotača 125 bez prirubnice)
  • Nosivost do 110 kg

Prirubni kotači "SPKGSPO" od lijevanog poliamida

  • Prirubni kotači serije SPKGSPO sastoje se od tvrdog, na lom otpornog, žilavog i komprimiranog lijevanog poliamida. Gazeći sloj ima nagib prema osovini od 3°. Prirubni kotači su otporni na trošenje. Dostupni su kotači s kliznim ležajima ili s dva utisnuta kuglična ležaja koja se podmazuju dugotrajnom masti za podmazivanje. Također je kotač od lijevanog poliamida dostupan kao dvostruki prirubni kotač (DSPKGSPO).
  • Promjer kotača: 50 - 250 mm, dvostruki prirubni kotač do 200 mm
  • Nosivost: do 3.000 kg, dvostruki prirubni kotač do 500 kg

Prirubni kotači "SPKVS" od

  • Prirubni kotači serije SPKVS napravljeni su od poboljšanog čelika. Isporučuju se s lagano nauljenom površinom koja ima nagib od 3° prema osovini. Prirubni kotači su izuzetno otporni na trošenje i imaju posebno visoku i dobru dinamičku nosivost. Dostupni su kotači s dva utisnuta kuglična ležaja koja se podmazuju dugotrajnom masti za podmazivanje. Na upit je dostupan i prirubni kotač u kombinaciji sa stabilnom vilicom "BS". Dio Blickle proizvodnog programa čine dvostruki prirubni kotači (DSPK) od punog čelika, do promjera kotača od 200 mm.
  • Promjer kotača: 50 - 400 mm, dvostruki prirubni kotač do 200 mm
  • Nosivost: do 9.000 kg, dvostruki prirubni kotač do 1.000 kg